LBR Construction

LBR Louis Baes Repairs

© Erik Jansen fotografie

LBR Construction

Bij Louis Baes Repairs staan kwaliteit en snelheid voorop.

Daarom is in 2019 LBR Construction opgericht. Deze BV richt zich volledig op constructiewerk.

We kunnen een compleet pakket aanbieden. We werken niet alleen aan de motor, maar nemen met LBR Construction ook het leidingwerk en het constructiewerk voor onze rekening. We doen alles in eigen beheer, waardoor we heel flexibel kunnen werken en als het moet heel snel kunnen schakelen. We kunnen zeven dagen per week 24 uur per dag doorgaan Raymond Mendrik is de meewerkend voorman van LBR Construction. De maritieme techniek zit in zijn dna. Hij rolde op zijn vijftiende in de scheepstechniek en werkte 27 jaar in een machinefabriek.

In 2019 heeft hij samen met Louis Baes LBR Construction opgericht. Een deel van de werkzaamheden houden verband met het werk aan motoren dat LBR Engine Services doet. We kunnen nu de aan het motoronderhoud gerelateerde werkzaamheden op constructiegebied met eigen mensen doen. Bijvoorbeeld werk aan de brandstof-, koelwater- en elektrische systemen.

Constructiewerk

Het werk van LBR Construction gaat echter veel verder. De mannen voeren zo ongeveer ieder mogelijk constructiewerk uit. Ze ontwerpen en vervaardigen nieuwe loopplanken voor trawlers en kotters, maar ook scheepsdeuren en constructies om een nieuwe satellietbol op de brug te maken. Of wat te denken van een nieuw systeem voor reddingsboten? Ook dat verzorgt LBR Construction. We verzorgden dat op een groot zeilschip. Er kwamen nieuwe reddingsboten voor het schip, maar de frames waar ze op moesten liggen, waren te klein. Het schip lag een dag of vier op de helling in IJmuiden. In die tijd hebben wij de frames aangepast.

Keuringen en onderhoud

Rederijen kunnen ook met hun keuringen bij LBR Construction terecht. Zo keurt LBR jaarlijks de elektrische sluitdeuren van een passagiersboot die naar het Verenigd Koninkrijk vaart. Daarnaast verzorgt LBR het onderhoud van laadstations van elektrische veerponten. Een mooi project dat we uitvoeren samen met onze electropartner HME. Bij de aanlegplaats van het veer is een laadstation geplaatst waar de pont na iedere oversteek de accu oplaadt. Hierdoor hoeven de accupakketten ’s nachts niet meer opgeladen te worden. Wij onderhouden de kettingwielen, draaikransen en elektromotoren van het laadstation.