Construction


Op de foto: Jos Butter en Raymond Mendrik.

MV SPECIAL HARING

Drie vestigingen in IJmuiden, een in Harlingen

LBR breidt uit met Construction

IJMUIDEN – Er is weer een nieuwe loot aan de LBR-tak: LBR Construction. Het nieuwe bedrijf in IJmuiden van naamgever en directeur-eigenaar Louis Baes doet constructiewerk voor trawlers en kotters.

LBR staat voor Louis Baes Repairs. Als motorenspecialist is LBR vooral aan het werk op de vriestrawlervloot, maar zeker ook op de kottervloot. Niet voor niets is in 2016 een vestiging geopend op de haven van Harlingen. In het havengebied van IJmuiden is tevens LBR Parts gevestigd, dat (oude) motoren en motoronderdelen inkoopt, reviseert en verkoopt. En dan is er sinds begin dit jaar LBR Construction.

Louis Baes: ,,LBR Construction is een op zichzelf staand bedrijf, waarvoor we het voormalige pand van Iskes aan de Loggerstraat gekocht hebben. Er zijn speciaal hiervoor twee nieuwe mensen aangenomen, en de insteek is dat dat snel uitgebreid wordt. De werkzaamheden zullen voor een deel verband houden met het werk aan motoren dat LBR doet. De aan het motoronderhoud gerelateerde werkzaamheden op constructiegebied kunnen we dan zelf met eigen mensen doen.’’ Baes noemt in dat verbandwerk aan brandstof-, koelwater- en elektrische systemen. Daarnaast richt LBR Construction zich ook op allerlei ander constructiewerk op trawlers en kotters, tot en met de loopplank/gangway.

Op dit moment zijn er bij LBR 15 man in dienst, en rijden er negen busjes rond van LBR. Vrouw, dochter, zoon en schoonzoon van Baes zijn ook werkzaam in de zaak, en in die zin is het een echt familiebedrijf.


Neem contact op